Euro American Investors
NK Dammen 2006
Home arrow Partijen arrow Techniek arrow Ronde 13: Ron Heusdens pikt tweede plaats in

Ronde 13: Ron Heusdens pikt tweede plaats in
Door een overwinning op Auke Scholma heeft Ron Heusdens in het nk de tweede plaats veroverd achter Kees Thijssen. De creativiteit van Auke en Ron was in de laatste ronde nog lang niet verdampt. Na een begin dat sporen droeg van een Roozenburg-opening veranderderde het spelbeeld in een hekstelling met een opgedrongen schijf op 15 ; vervolgens transformeerde de zaak weer in een vleugelaanval inclusief Sargin-detail.
Alle kleurigheid van schijvenpatronen ten spijt leek de strijd toch op een puntendeling af te gaan tot Ron plotseling de kans kreeg met een kleine combinatie af te wikkelen. Toen zat ineens alles tegen voor Auke. Er bleek een fraaie motiefwinst in stand te zitten die Ron met enkele afgemeten dammanoeuvres inderdaad op het bord bracht. 
In de rest van de duels gebeurde er niet veel. De spelers waren waarschijnlijk vermoeid en blij dat het toernooi was afgelopen.

 

We bekijken de partij tussen Auke en Ron vanaf wits 29. 39-33

 

Tot Slot

 Wij hopen dat u genoten heeft van onze stukjes techniek. Hopenlijk waren de analyses goed te volgen door middel van de "beweeglijke" diagrammen. Namens het analyseteam:

 John van den Borst, Pim Meurs en Dik de Voogd