Euro American Investors
NK Dammen 2006
Home arrow Partijen arrow Techniek arrow Ronde 5 - Kees heeft honger

Ronde 5 - Kees heeft honger

Als een  hongerige wolf  stort titelverdediger Kees Thijssen zich in het nk op zijn tegenstanders. In de 5e ronde liet hij zijn 4e winst aantekenen. Gérard Jansen kwam niet in zijn  spel, koos voor een riskante omsingeling maar werd door de titelverdediger hardhandig tot de orde geroepen. Ron Heusdens nam een tussensprintje. Hij liet Cor van Dusseldorp volledig vastlopen wat na 44 zetten in een fraai matbeeld resulteerde.

Ook het grootmeesterduel Hans Jansen-Baljakin  leek in een beslissing te eindigen. Toen Baljakin de winst miste die later door de computer werd ontdekt, hield  Jansen de stelling koelbloedig onder controle.

De partij Gérard-Thijssen was bijzonder scherp. Misschien had Gérard  de opening tegen Kees eerder al anders moeten behandelen, vanaf het diagram gaat hij wel erg scheef staan. We komen erin na 20. 14-20

 

Er leek een tijdje weinig aan de hand bij Heusdens-Van Dusseldorp. In het diagram plaatst Ron na 35.33-28 zijn tegenstander voor een lastige beslissing.

 

 

Het verloop bij Hans Jansen-Baljakin zou je zo in een boek met standaardacties kunnen opnemen. Let na wits 33.30-25 op het sterke zwarte spel!