Euro American Investors
NK Dammen 2006
Home arrow Partijen arrow Techniek arrow Ronde 8: Na nederlaag titelverdediger: Auke Scholma alleen op kop.

Ronde 8: Na nederlaag titelverdediger: Auke Scholma alleen op kop.
Na het verlies van titelhouder Kees Thijssen in de 8e ronde van het nk is Auke Scholma alleen op kop gekomen. Kees zocht  tegen Ron Heusdens kansen in de omsingeling maar maakte op het moment suprème een blunder. Kees dacht een winnende  combinatie te nemen, maar overzag de meerslag.

Gérard Jansen schoof ook weer een plaatsje omhoog in het klassement. In het late middenspel leek hij tegen Toby Hage aanvankelijk te weinig  materiaal te hebben om zijn voordeel te concretiseren. Toby wikkelde af naar een ongunstig minderheidseindspel, terwijl er een remise voor handen was. Gérard zette dat geroutineerd om in winst. Hans Jansen incasseerde zijn tweede achtereenvolgende nederlaag. Hij bood Leopold Sekongo verschillende aanknopingspunten in de hoop dat Leopold de weg kwijt zou raken. Dat gebeurde niet. Leopold fixeerde een hulpeloze schijf op 10 en gaf op de 47e zet fraai mat in zes zetten.    

De partij van Kees Thijssen tegen Ron Heusdens was een mooie aanval versus omsingeling. De omsingeling van Kees lijkt te slagen. We komen er in na 20...23-28 


 

Gérard Jansen had lange tijd het betere van het spel. Tobe lijkt zich echter correct te verdedigen. We volgen na wits 47. 31-27

Leopold Sekongo verraste Hans Jansen in scheef klassiek. We komen erin na wits 28.49-43

Johan Sterrenburg kreeg onverwacht nog een kans. De hele partij keek hij tegen een nadeel aan, maar kon er in tijdnood met de winst vandoor gaan.