Euro American Investors
NK Dammen 2006
Home arrow Partijen arrow Techniek arrow Ronde 6

Ronde 6
Jeroen van den Akker laat zijn eerste winst aantekenen. Johan Sterrenburg brengt onverwacht in het klassiek zijn kroonschijf in beweging. Samen met zijn onontwikkelde linkervleugel leidt dat tot een onooglijke positie. Jeroen pakt de zaken geduldig aan en overspeelt zijn tegenstander volledig. Alexander Baljakin profiteert van de korte adempauze van Kees Thijssen.

Toby Hage verovert onder allesbehalve gunstige voorwaarden veld 27. Het wordt een dankbaar aanknopingspunt voor Alexander. Tot de logische aanval op de rechtervleugel komt het niet. Met sterke tactische manoeuvres dwingt Alexander materieel voordeel af en Toby haalt het eindspel niet meer.
Bloedstollend zijn de verwikkelingen bij Gerard Jansen en Ron Heusdens. In de ongebruikelijke klassieke binding lukt het Ron niet de kansrijkste variant te vinden. Zo eindigt de explosieve partij onverwacht toch in een puntendeling.

 Bij Jeroen van den Akker viel het beslissende moment al op de zeventiende zet.

  Alexander Baljakin etaleert opnieuw voorbeeldig spel. Dit keer laat hij zien hoe je tegen een ongelukkig geposteerde schijf op 27 speelt.

 

 Bij Gerard Jansen-Ron Heusdens vormde 32…11-17 de inleiding van halsbrekend variantencomplex.