Euro American Investors
NK Dammen 2006
Home arrow Partijen arrow Techniek arrow Ronde 12: Kees Thijssen kampioen!

Ronde 12: Kees Thijssen kampioen!
Kees Thijssen is na een paar onverwachte beslissingen al in de voorlaatste ronde voor de 4e keer in successie kampioen van Nederland geworden. Het sleutelduel tussen de koplopers Thijssen en Scholma had allesbehalve een vredelievend verloop.

Auke probeerde in het middenspel de spanningen op te voeren maar werd gedwongen een schijf te investeren in ruil voor vage doorbraakkansen. Die kansen lieten te lang op zich wachten. Kees bouwde rustig vangstellingen op en wachtte op nog meer  plusmateriaal. Het eindspel dat volgde zette hij vakkundig in winst om en het feest voor Kees kon beginnen.

Verder nogal wat fouten in deze ronde. Hans Jansen won met een simpel trucje van Toby Hage, Cor van Dusseldorp met een miniforcing van Johan Sterrenburg en ook de winst van Anton van Berkel op Leopold Sekongo was tamelijk elementair. Wel een fraaie winst boekte Jeroen van den Akker. Hij trok tegen Ron Heusdens fel ten aanval. Toen Ron de zaken te zeer op zijn beloop liet  veroverde Jeroen het middenbord zonder dat er tegenspel tegenover stond. Het resulteerde in een complete walk-over.

We beginnen met de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2: Kees Thijssen-Auke Scholma. We komen erin na zwarts 31. 3-8

 Jeroen boekte zijn tweede overwinning in het toernooi door een mooie zege op Ron. We volgen de partij na zwarts 30...3-8