Euro American Investors
NK Dammen 2006
Home arrow Partijen arrow Techniek arrow Ronde 11: Koplopers Scholma en Thijssen geven niets toe.

Ronde 11: Koplopers Scholma en Thijssen geven niets toe.
Na het grote aantal winstpartijen in de 11e ronde leiden Auke Scholma en Kees Thijssen nog steeds het klassement. Ron Heusdens zit ook op een winstgolf en wordt wellicht nog meegevoerd naar het erepodium. Alexander Baljakin loert eveneens openlijk naar eremetaal ; hij heeft het lichtste programma in de slotrondes.

Kees Thijssen wist met secuur spel Jeroen van den Akker in het klassieke middenspel in de problemen te manoeuvreren. Toen het voor Jeroen de hoogste tijd was uit te zien naar een tactische uitweg miste hij de combinatieve  escape. Kees trok de stelling naar zich toe, brak door en liet de prooi niet meer los.  
Auke Scholma lukte het opnieuw zijn geliefde omsingelingsspel op het bord te brengen, dit keer tegen Leopold Sekongo. Leopold kreeg een overschot aan materiaal op links in de maag gesplitst. De schijven  aan die kant waren bovendien weinig mobiel . Een poging aan de andere kant beweging te zoeken strandde op een geniepige combinatie van Auke. De truc besliste onmiddellijk de partij.
Ron Heusdens won ook weer, nu van Toby Hage. Toen Toby bezig was het evenwicht in het centrum te herstellen ging hij in het  middenspel onlogisch te werk . De inconsequentie gaf  Ron mooie aanknopingspunten. Toby miste het taaiste verweer en Ron maakte de partij geforceerd uit.

We beginnen met de overwinning van Kees tegen Jeroen. We komen erin na zwarts 40...13-18

De mooie partij van Auke Scholma tegen Leopold Sekongo, wordt in zijn geheel gevolgd:

 

In een rustige stand gooit Toby tegen Ron wat olie op het vuur. We komen erin na zwarts 30. 8-12