Euro American Investors
NK Dammen 2006
Home arrow Partijen arrow Techniek arrow Ronde 9: NK gaat spannende eindfase in

Ronde 9: NK gaat spannende eindfase in
De verrassingen volgen elkaar in het nk in hoog tempo op. Incasseerde titelhouder Kees Thijssen vanmorgen nog onverwacht een nederlaag; in de middagronde zorgde Anton van Berkel voor sensatie door Alexander Baljakin te verslaan. De hekstelling van Alexander zag er in het gevorderde middenspel gunstig uit en hij leek opnieuw een schoolvoorbeeld van techniek te gaan afleveren.

Totaal onverwacht ontglipte hem echter een enorme fout. Anton profiteerde en handelde het eindspel dat volgde kordaat af.
Lijstaanvoerder Auke Scholma liet in het middenspel een lichte doorbraakcombinatie voor wat ze was en meende tegen Cor van Dusseldorp voldoende overwicht op het middenbord te hebben om de partij positioneel te winnen. Die inschatting viel tegen. Kort na de 50e zet was het juist Cor die aan de leiding ging. Het kwam niet tot nog  meer sensatie, na een kleine zes uur spelen werd het remise.  Het is ook de ronde van de blunders. Michiel liep in het debutantenduel tegen Johan in een simpel zetje. Toby leek Sekongo de hele partij onder druk te zetten, maar had een fout van zijn tegenstander nodig om te winnen.

Een blik op het programma leert dat er nu zeker nog vier serieuze kandidaten voor de titel zijn. Wie gaat het worden?

We bekijken de partij Van berkel-Baljakin. Baljakin is goed bezig met het uitdunnen, zoals gepland. We komen erin na 23. 21x12

Auke Scholma kwam in goed klassiek terecht tegen Cor van Dusseldorp. We volgen de partij na 30.12-18

 Toby Hage heeft een goede flankaanval tegen Leopold Sekongo. We komen erin na wits 41.48-43